Definitieve ontharing

Definitieve ontharing

Definitieve ontharing met Energist VPL™

 

Bij een behandeling voor definitieve ontharing met een Energist VPL-apparaat, absorbeert de kleurstof in het haar het gepulseerde licht en raakt het verhit tot een temperatuur die de eiwitstructuren van de haargroeicellen coaguleert. Met andere woorden het haarzakje wordt definitief vernietigd en gaat zich opvullen met collageen. Zo wordt hergroei van de haren onmogelijk.

 

Meerdere behandelingen zijn nodig omdat enkel de haren in de groeifase permanent verwijdert kunnen worden. Dit betreft 10-25% van onze haren per behandeling.

 

Zijn alle haren te behandelen?

Voor alle lichtsystemen geldt deze stelregel: donkere haren op een witte huid zijn het makkelijkst te behandelen.

De Energist-VPL heeft echter speciale programma’s voor lichtgekleurde haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen behandeld worden.
Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen. Het licht wordt namelijk alleen maar aangetrokken door alles wat pigment bevat(donker is)  is en wordt teruggekaatst door alles wat wit is.
Waarom VPL energist?
VPL™ staat voor Variable Pulsed Light™.

We kunnen bij dit systeem werken met hoge energie en dit zonder gevaar voor de huid.

De lichtenergie komt namelijk alleen daar waar het moet: in het pigment van de haren, maximaal circa 5,5 mm diep in de huid, en enkel als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt.

Energist behoort hierdoor tot het efficiëntste en veiligste systeem voor permanente ontharing en dit voor alle huidtypes – fototype 1 tot en met 6!

 

Hoe definitief is definitieve ontharing?

De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de overbeharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd.

Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen. Voor deze haren volstaat 1 onderhoudsbehandeling per jaar.

 

Voor info en prijzen mag u mij steeds vrijblijvend contacteren!

 

9

 

10

 

11