Huidscan

Een succesvolle behandeling van de huid begint met een goede analyse. Bij ZENSA maken we gebruik van de Observ 520x om via verschillende lichtbronnen dieper in onze huidlagen te gaan kijken. Hierdoor kunnen we gericht en onderbouwd onze behandelingen aanpassen aan jouw huidnoden. We maken een behandelplan en adviseren de geschikte thuisproducten helemaal op maat van jouw huid.

Op lange termijn zetten we dit toestel in om jouw huid en resultaten op te volgen.

Huidverbetering

Acne en onzuivere huid

Heb je last van acne of onzuivere huid dan werken wij graag aan een totaalbehandeling.
De combinatie van correcte huidverzorgingsproducten thuis en doeltreffende behandelingen in het instituut zorgen voor een onmiskenbare synergie.

Droge huid

Hebt u vaak last van een vale huid die er vermoeid uitziet en droog aanvoelt?
Vaak gaat het ook gepaard met een gevoeligheid. Wij kunnen door de hydratatie terug op peil te brengen uw huid terug in balans brengen en een mooie glans bezorgen. De mogelijkheden op gebied van werkstoffen en technieken zijn zeer uitgebreid.

Pigmentvlekken

Ontsieren bruine vlekjes of melasma uw huid? Verschillende zaken triggeren de aanmaak van ons pigment. Het is een veelvoorkomend en vooral terugkerend fenomeen. We behandelen actief, progressief en daarna preventief  om de behaalde resultaten zo optimaal mogelijk te behouden.

Rosacea

Rosacea of couperose is doorgaans een erfelijke aandoening. Fijne oppervlakkige bloedvaatjes zijn zichtbaar aanwezig. Toch kunnen wij door middel van een aantal behandelingen uw huid terug in evenwicht brengen. We streven naar een rustige, gezonde en sterk uitziende huid.

Huidverjonging

Huidverslapping

Verminderde aanmaak van collageen en elastine liggen aan de basis van een verslapte huid. Al op heel vroege leeftijd breekt onze huid deze essentiële cellen af. Door middel van een correcte thuisbehandeling en intense behandelingen in het instituut kunnen we significante resultaten bekomen waar u zich zichtbaar beter zal bij voelen. Wij beschikken over een brede waaier aan mogelijkheden.

Lijntjes en rimpeltjes

Iedereen kent het vroeg of laat. We kijken in de spiegel en zien hier en daar wat lijntjes verschijnen. Een combinatie tussen huidverzorging thuis en intense behandelingen in het instituut zorgen ervoor dat uw huid weer gladder en strakker oogt. Door de combinatie van verschillende technieken werken we op de vele facetten van de (al dan niet) beginnende huidveroudering.

Oogzone

Kraaienpootjes, rimpeltjes, donkere kringen, vochtophoping. Het drukke leven verraadt zich dikwijls op de huid rond onze ogen. Wij beschikken over enkele technieken die de moeite waard zijn om in te zetten tijdens uw behandeling om ook deze (soms moeilijke) zone aan te pakken.

Feel good

Onthaasting, me-time, zelfzorg. Ze behoren meer om meer tot de essentie. Wij beschikken naast onze specialisatie behandelingen ook over enkele pure verzorgingen. Klassiekers die naast hun ontspannende werking ook doeltreffend zijn op gebied van zuivering, voeding en hydratatie.

HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound)

HIFU (High-Intensity Focused Ultrasound) is een niet-invasieve behandeling die wordt gebruikt om vet te reduceren en de huid strakker te maken. Het maakt gebruik van geconcentreerde ultrasone energie om de vetcellen diep onder de huid te verwarmen en te vernietigen, waardoor ze geleidelijk worden afgebroken en door het lichaam worden afgevoerd. Collageen en elastine worden gestimuleerd.

HIFU-behandelingen zijn effectief bij het verminderen van een dubbele kin en het verbeteren van de contouren van het gezicht en de kaaklijn.
Op het lichaam kan deze ingezet worden voor versteving van de huid en vetafbraak van kleine storende zones. Het is een veilige en pijnloze procedure die geen hersteltijd vereist en resulteert in langdurige resultaten.